Veleposlaništvo RS New Delhi /Novice /
29.06.2012  

Sprejem ob dnevu državnosti v Bombaju

Bombaj, 18. junij 2012 – Častni konzul Republike Slovenije v Bombaju, gospod Sanjay Patel, je v sodelovanju z Veleposlaništvom Republike Slovenije v New Delhiju v ponedeljek, 18. junija 2012, priredil sprejem ob državnem prazniku in dvajseti obletnici vzpostavitve diplomatskih odnosov med Slovenijo in Indijo. Slavnosti sprejem je potekal v elitnem hotelu Taj Mahal Palace v Bombaju. Udeležilo se ga je prek 180 vabljenih gostov, predstavnikov lokalne vlade, poslovne in kulturne skupnosti, diplomatskega zbora in medijev. Povabilu so se odzvali tudi partnerji slovenskih podjetij. Častni gost slavnostnega sprejema je bil glavni sekretar vlade Maharaštre Jayant Kumar Banthiya, ki ga je spremljal glavni državni sekretar in vodja protokola Sumit Mullick.

Goste so nagovorili častni konzul Patel, slovenski veleposlanik Janez Premože in glavni sekretar vlade Banthija. Častni konzul je vabljenim predstavil Slovenijo z očmi že pogostega obiskovalca, veleposlanik Premože pa je predstavil Slovenijo in mejnike, ki jo danes opredeljujejo kot sodobno in globalno državo ter ocenil odnose med Slovenijo in Indijo kot odlične. Izpostavil je tudi gospodarske potenciale Slovenije, turistične posebnosti in blagovno znamko »I feel Slovenia«.

Nagovorom je sledil kulturni program. Glasbenika iz Slovenije Janez Dovč in Boštjan Gombač sta vabljene goste navdušila z interpretacijo slovenske narodne pesmi. Slovenija je bila predstavljena tudi s krajšimi filmi in fotografijami v ozadju dogajanja v dvorani.

Sprejem je v celoti sponzoriral častni konzul Republike Slovenije v Mumbaju gospod Sanjay Patel.

 

 

Častni konzul Patel in veleposlanik Premože s soprogama