Veleposlaništvo RS New Delhi /Novice /
23.10.2013  

Predaja poverilnih pisem veleposlanice Darje Bavdaž Kuret predsedniku Indije Pranabu Mukherjeeju, 23. oktober 2013

Veleposlanica Darja Bavdaž Kuret je 23. oktobra 2013 predala poverilna pisma predsedniku Indije Pranabu Mukherjeeju. V pogovoru je predsednik Mukherjee odnose med Slovenijo in Indijo ocenil kot odlične, se spomnil državniškega obiska nekdanjega predsednika vlade in sedanjega predsednika države Boruta Pahorja junija 2011 v Indiji, ter izrekel zadovoljstvo, da Slovenija vidi Indijo kot pomembno strateško gospodarsko partnerico.

Veleposlanica je visokemu sogovorniku prenesla pozdrave in vabilo predsednika Pahorja, da obišče Slovenijo. Med svojimi prioritetnimi nalogami je izpostavila privabiti indijske investicije v Slovenijo, predstaviti indijskim izvoznikom Luko Koper kot najkrajšo in najhitrejšo vstopno točko za njihov izvoz v države Srednje in Vzhodne Evrope, okrepiti sodelovanje na področju znanosti, tehnologije in inovacij. Izpostavila je tudi aktivno vlogo Slovenije v mednarodni skupnosti, vsakoletni Blejski strateški forum in ICPE.

VP Bavdaž Kuret je po zaključku svečanosti skupaj s soprogom dr. Milošem Kuretom in diplomati veleposlaništva odšla tudi k spomeniku Mahatme Gandhija, kjer se je poklonila spominu očeta indijskega naroda.