Veleposlaništvo RS New Delhi /Novice /
29.06.2012  

Sprejem ob dnevu državnosti v Kalkuti

Kalkuta, 28. junij 2012 – Častni konzul Republike Slovenije v Kalkuti, gospod Sheo Shankar Bagaria, je v sodelovanju z Veleposlaništvom Republike Slovenije v New Delhiju v sredo, 20. junija 2012, v Kalkuti priredil sprejem ob državnem prazniku in dvajseti obletnici diplomatskih odnosov z Indijo. Slavnostnega sprejema se je udeležilo prek 200 predstavnikov lokalne vlade, predstavnikov poslovne in kulturne skupnosti, medijev ter diplomatskega zbora. Kot častni gost je vlado Zahodne Bengalije na slavnostnem sprejemu zastopal glavni državni sekretar ministrstva za okolje Raj Pal Singh Kahlon. Odlične odnose med državama je potrdil tudi naknadni prihod ministra za turizem Vlade Zahodne Bengalije Rachkpala Singha.

Goste sta nagovorila častni konzul Shankar Bagaria in veleposlanik Premože. Slednji je predstavil Slovenijo ter njene politične, gospodarske, kulturne in turistične znamenitosti. Veleposlanik se je pred sprejemom sestal tudi s predstavniki gospodarstva na gospodarski zbornici MCC (Chamber of Commerce & Industry).

Slavnostni sprejem sta s kulturnim programom obogatila glasbenika Janez Dovč in Boštjan Gombač, ki sta predstavila slovensko narodno pesem v izvirni interpretaciji.

Sprejem je v celoti sponzoriral častni konzul Republike Slovenije v Kalkuti, g. Sheo Shankar Bagaria.

 

 

Konferenca na gospodarski zbornici v Kalkuti

Častni konzul Sheo Shankar Bagaria, častni gost indijske vlade, veleposlanik Janez Premože

Častni konzul Shankar Bagaria in veleposlanik Premože s soprogo