Veleposlaništvo RS New Delhi /Novice /
12.04.2019  

Obisk transportno logistične delegacije v Indiji, 8. - 11. april 2019

Slovenska delegacija iz transportno logističnega sektorja se je od 8. do 11. aprila mudila na obisku v Mumbaiju (8. in 9. april) in v Chennaiju (10. in 11. april). Obisk je potekal v organizaciji GZS in agencije SPIRIT ter ob podpori Veleposlaništva RS v Indiji. V 21-članski delegaciji pod vodstvom Roka Svetka, predsednika Združenja za transport pri GZS so sodelovali predstavniki sedmih slovenskih podjetij (Adria Kombi, Bluemarine Shipping, Europacific logistika, Luka Koper, Prigo, Schenker, Trinet), predstavniki GZS in SPIRIT-a, predstavnik Ministrstva za infrastrukturo RS, ter tudi veleposlanik Jožef Drofenik in ekonomska svetovalka na Veleposlaništvu RS v Indiji PM Mateja Vodeb Ghosh.  

Cilj obiska je bil predstaviti Slovenijo kot vstopna vrata indijskim podjetjem za njihovo poslovanje (izvoz in uvoz blaga) s trgi Srednje, Vzhodne in Jugovzhodne Evrope, pri čemer Slovenija potencialnim partnerjem v Indiji ne ponuja le izredno ugodne geostrateške lege z najkrajšo in najcenejšo pomorsko povezavo, temveč tudi visokokvaliteno logistično in transportno infrastrukturo in storitve. Poleg poslovne konference so imela slovenska podjetja tudi številna B2B srečanja.  

Veleposlanik Jožef Drofenik je v sklopu aktivnosti v Mumbaju obiskal tudi razstavni salon slovenskega podjetja Gorenje. V Čenaju se je sestal tudi s predstavniki CII (Confederation of Indian Industries - Konfederacija indijske industrije), kjer je predstavil slovensko poslovno in investicijsko okolje ter priložnosti, ki jih ponuja slovenski trg indijskim podjetjem.