Veleposlaništvo RS New Delhi /Novice /
28.12.2011  

Odprtje Konzulata Republike Slovenije v Mumbaju pod vodstvom častnega konzula Sanjaya Kantilala Patela

Mumbaj, 23. december 2011 – Danes je veleposlanik Republike Slovenije v Indiji Janez Premože slovesno odprl Konzulat Republike Slovenije v Mumbaju pod vodstvom častnega konzula Sanjaya Kantilala Patela. Konzularno območje Konzulata Republike Slovenije v Mumbaju obsega zvezni državi Maharashtra in Gujarat.

Vlada Republike Indije je 27. julija 2011 izdala sklep o soglasju za odprtje Konzulata Republike Slovenije v Mumbaju in o imenovanju častnega konzula Sanjaya Kantilala Patela. Odprtje Konzulata Republike Slovenije v Mumbaju, ki predstavlja finančno in gospodarsko središče Indije, je potekalo v okviru obeležitve 20. obletnice slovenske samostojnosti.  Slovesnega odprtja Konzulata se je udeležilo okoli 100 gostov, med njimi predstavniki Vlade zvezne države Maharashtra, predstavniki diplomatskega zbora in poslovne skupnosti v Mumbaju.

Konzulat Republike Slovenije v Mumbaju bo skrbel za promocijo slovenskega gospodarstva in za spodbujanje sodelovanja med slovenskimi in indijskimi podjetji. Nudil bo pomoč pri navezovanju gospodarskih stikov in vzpodbujanju sodelovanja na področju kulture med Slovenijo in zveznima državama Maharashtra in Gujarat. Konzulat bo izvajal konzularne naloge v okviru svojih pristojnosti v sodelovanju z Veleposlaništvom Republike Slovenije v New Delhiju.