Veleposlaništvo RS New Delhi /Novice /
29.06.2012  

Sprejem ob dnevu državnosti v Bangaloreju

Bangalore, 21.–22. junij – Veleposlanik Republike Slovenije v Indiji Janez Premože je v sklopu praznovanj državnega praznika in 20. obletnice vzpostavitve diplomatskih odnosov med Slovenijo in Indijo 21. in 22. junija obiskal Bangalore v zvezni državi Karnataka. Med svojim obiskom se je srečal z glavnim sekretarjem vlade indijske zvezne države Karnataka za informacijsko tehnologijo, biotehnologijo, znanost in tehnologijo ter trgovino in industrijo M. N. Vidyashankarjem ter s predsednikom Konfederacije indijskih industrij (Confederation of Indian Industry – CII) L. Krishnanom. Veleposlanika Premožeta je na vljudnosti obisk sprejel tudi glavni minister Karnatake D. V. Sadananda Gowda. Osrednja tema vseh treh pogovorov je bila poglobitev gospodarskega sodelovanja in iskanje konkretnih poslovnih priložnosti med poslovneži iz Slovenije in Karnatake.

Veleposlanik se je sestal tudi s predsednikoma in novinarji časopisne hiše Deccan Herald. Skupaj s častnim konzulom Slovenije V. Ravichandarjem je 22. Junija gostil sprejem za vladne, gospodarske in kulturne predstavnike Karnatake ter tamkajšnji diplomatski zbor. Program sta z glasbenim nastopom popestrila priznana slovenska glasbenika Boštjan Gombač in Janez Dovč.

Sprejem je v celoti spoznoriral častni konzul Republike Slovenije v Bangaloreju, g. Venkataraman Ravichandar.

 

 

Boštjan Gombač, soproga slovenskega veleposlanika v Indiji, Yukie Nakajima-Premože, častni konzul RS v Bangaloreju, V. Ravichandar in njegova soproga, veleposlanik RS v Indiji, Janez Premože, Janez Dovč

Glavni minister zvezne države Karnataka D. V. Sadananda Gowda in veleposlanik RS v Indiji Janez Premože