Veleposlaništvo RS New Delhi /Novice /
03.03.2016  

Veleposlanik Jožef Drofenik predal poverilna pisma kralju Butana

Veleposlanik Jožef Drofenik je 29. februarja 2016 predal poverilna pisma butanskemu kralju Jigme Khesar Namgyel Wangchucku. 

V pogovoru s kraljem je izpostavil, da si bo prizadeval krepiti bilateralne odnose, še posebej na področju gospodarstva, hidroenergetskih objektov, gozdarstva, čebelarstva in turizma. Veleposlanik je v pogovoru izrazil priznanje aktivnostim Kraljevine Butan na področju globalnih izzivov, zlasti na področju trajnostnega razvoja. 

Veleposlanik je kralju ponovno čestital ob nedavnem rojstvu prestolonaslednika ter mu prenesel pozdrave in čestitke predsednika Boruta Pahorja. Izpostavil je tudi odprto vabilo za obisk Slovenije, v kolikor bo kralj obiskal Evropo oz. sosednje države. 

Po predaji akreditivov, se je veleposlanik ločeno srečal še s predsednikom Vlade Lyonchhen Tshering Tobgayem, s predsednikom nacionalne skupščine Jigme Zangpojem, z zunanjim ministrom Lyonpo Damcho Dorjijem ter ministroma za gospodarstvo Lyonpo Norbu Wangchukom in ministrom za kmetijstvo in gozdarstvo Lyonpo Yeshey Dorjijem.